De Rijswaard

Baksteenfabriek de Rijswaard heeft een forse moderniseringslag gemaakt. Met onder andere een nieuwe oven en verbeterde productielogistiek. Vervolgens had de producent nog één grote uitdaging: hoe maak ik deze modernisering zichtbaar voor mijn afnemers?

Wit Design ontwierp een speciale showroom op de locatie waar de bezoekersroute eindigt. Een glazen constructie die hangt in de productiehal. Vanuit hier kunnen bezoekers vanuit een unieke positie meekijken met alle handelingen in het hart van de fabriek. Een blik naar beneden en ze zien onder de glazen vloer de transportplatforms met de versgebakken tassen stenen onder de showroom doorschuiven. Tastbaarder wordt het niet. Ook de entree is bijzonder. De toegangstrap is gesitueerd voor de gevel en biedt uitzicht over de uiterwaarden waar vroeger klei gewonnen werd. Het betonnen vloergedeelte van de showroom heeft een gatensysteem. Bezoekers en medewerkers kunnen hier speciaal ontwikkelde krukken en tafels vastzetten. Het trapeziumvormige verlichtingselement zorgt voor de finishing touch. Medewerkers kunnen het lichtniveau in een handomdraai aanpassen al naar gelang de situatie – van daglicht tot sfeerverlichting.

Klant: De Rijswaard | Waar: Aalst | Marktsector: Bouw | Totaal vloeroppervlak: 160 m2

De Rijswaard

Baksteenfabriek de Rijswaard heeft een forse moderniseringslag gemaakt. Met onder andere een nieuwe oven en verbeterde productielogistiek. Vervolgens had de producent nog één grote uitdaging: hoe maak ik deze modernisering zichtbaar voor mijn afnemers?

Wit Design ontwierp een speciale showroom op de locatie waar de bezoekersroute eindigt. Een glazen constructie die hangt in de productiehal. Vanuit hier kunnen bezoekers vanuit een unieke positie meekijken met alle handelingen in het hart van de fabriek. Een blik naar beneden en ze zien onder de glazen vloer de transportplatforms met de versgebakken tassen stenen onder de showroom doorschuiven. Tastbaarder wordt het niet. Ook de entree is bijzonder. De toegangstrap is gesitueerd voor de gevel en biedt uitzicht over de uiterwaarden waar vroeger klei gewonnen werd. Het betonnen vloergedeelte van de showroom heeft een gatensysteem. Bezoekers en medewerkers kunnen hier speciaal ontwikkelde krukken en tafels vastzetten. Het trapeziumvormige verlichtingselement zorgt voor de finishing touch. Medewerkers kunnen het lichtniveau in een handomdraai aanpassen al naar gelang de situatie – van daglicht tot sfeerverlichting.

Klant: De Rijswaard | Waar: Aalst | Marktsector: Bouw | Totaal vloeroppervlak: 160 m2

Don't forget
to follow us

nl_NLNL
Scroll naar top